Free Download the Most Update SPLK-3003 Brain Dumps

Free Download the Most Update SPLK-3003 Brain Dumps

As a leading IT exam SPLK-3003 dumps provider, We not only provides you the {keywords} but also the most comprehensive knowledge of the whole Splunk Certifications Hotest SPLK-3003 exam questions Splunk Core Certified Consultant certifications. We provide our users with the most accurate Splunk Core Certified Consultant SPLK-3003 new questions about the Splunk Certifications Hotest SPLK-3003 vce dumps exam and the guarantee of pass. We assist you to get well prepared for Splunk Certifications Jun 30,2022 Hotest SPLK-3003 vce certification which is regarded valuable the IT sector.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest SPLK-3003 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the SPLK-3003 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our SPLK-3003 dumps.We have sample questions for SPLK-3003 free dumps. You can download and check the real questions of updated SPLK-3003 dumps.

Question 1:

How does Monitoring Console (MC) initially identify the server role(s) of a new Splunk Instance?

A. The MC uses a REST endpoint to query the server.

B. Roles are manually assigned within the MC.

C. Roles are read from distsearch.conf.

D. The MC assigns all possible roles by default.

Correct Answer: C


Question 2:

A customer has asked for a five-node search head cluster (SHC), but does not have the storage budget to use a replication factor greater than 2. They would like to understand what might happen in terms of the users\’ ability to view historic scheduled search results if they log onto a search head which doesn\’t contain one of the 2 copies of a given search artifact.

Which of the following statements best describes what would happen in this scenario?

A. The search head that the user has logged onto will proxy the required artifact over to itself from a search head that currently holds a copy. A copy will also be replicated from that search head permanently, so it is available for future use.

B. Because the dispatch folder containing the search results is not present on the search head, the user will not be able to view the search results.

C. The user will not be able to see the results of the search until one of the search heads is restarted, forcing synchronization of all dispatched artifacts across all search heads.

D. The user will not be able to see the results of the search until the Splunk administrator issues the apply shcluster-bundle command on the search head deployer, forcing synchronization of all dispatched artifacts across all search heads.

Correct Answer: A


Question 3:

A customer has been using Splunk for one year, utilizing a single/all-in-one instance. This single Splunk server is now struggling to cope with the daily ingest rate. Also, Splunk has become a vital system in dayto-day operations making high availability a consideration for the Splunk service. The customer is unsure how to design the new environment topology in order to provide this.

Which resource would help the customer gather the requirements for their new architecture?

A. Direct the customer to the docs.splunk.com and tell them that all the information to help them select the right design is documented there.

B. Ask the customer to engage with the sales team immediately as they probably need a larger license.

C. Refer the customer to answers.splunk.com as someone else has probably already designed a system that meets their requirements.

D. Refer the customer to the Splunk Validated Architectures document in order to guide them through which approved architectures could meet their requirements.

Correct Answer: D

Reference: https://www.splunk.com/pdfs/technical-briefs/splunk-validated-architectures.pdf


Question 4:

The customer has an indexer cluster supporting a wide variety of search needs, including scheduled search, data model acceleration, and summary indexing. Here is an excerpt from the cluster mater\’s server.conf:

Which strategy represents the minimum and least disruptive change necessary to protect the searchability of the indexer cluster in case of indexer failure?

A. Enable maintenance mode on the CM to prevent excessive fix-up and bring the failed indexer back online.

B. Leave replication_factor=2, increase search_factor=2 and enable summary_replication.

C. Convert the cluster to multi-site and modify the server.conf to be site_replication_factor=2, site_search_factor=2.

D. Increase replication_factor=3, search_factor=2 to protect the data, and allow there to always be a searchable copy.

Correct Answer: D


Question 5:

What is the primary driver behind implementing indexer clustering in a customer\’s environment?

A. To improve resiliency as the search load increases.

B. To reduce indexing latency.

C. To scale out a Splunk environment to offer higher performance capability.

D. To provide higher availability for buckets of data.

Correct Answer: D

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.1.0/Indexer/Howclusteredsearchworks


Question 6:

In a single indexer cluster, where should the Monitoring Console (MC) be installed?

A. Deployer sharing with master cluster.

B. License master that has 50 clients or more.

C. Cluster master node

D. Production Search Head

Correct Answer: C

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.1.0/DMC/WheretohostDMC


Question 7:

A customer has downloaded the Splunk App for AWS from Splunkbase and installed it in a search head cluster following the instructions using the deployer. A power user modifies a dashboard in the app on one of the search head cluster members. The app containing an updated dashboard is upgraded to the latest

version by following the instructions via the deployer.

What happens?

A. The updated dashboard will not be deployed globally to all users, due to the conflict with the power user\’s modified version of the dashboard.

B. Applying the search head cluster bundle will fail due to the conflict.

C. The updated dashboard will be available to the power user.

D. The updated dashboard will not be available to the power user; they will see their modified version.

Correct Answer: A


Question 8:

A customer\’s deployment server is overwhelmed with forwarder connections after adding an additional 1000 clients. The default phone home interval is set to 60 seconds. To reduce the number of connection failures to the DS what is recommended?

A. Create a tiered deployment server topology.

B. Reduce the phone home interval to 6 seconds.

C. Leave the phone home interval at 60 seconds.

D. Increase the phone home interval to 600 seconds.

Correct Answer: A


Question 9:

What is the Splunk PS recommendation when using the deployment server and building deployment apps?

A. Carefully design smaller apps with specific configuration that can be reused.

B. Only deploy Splunk PS base configurations via the deployment server.

C. Use $SPLUNK_HOME/etc/system/local configurations on forwarders and only deploy TAs via the deployment server.

D. Carefully design bigger apps containing multiple configs.

Correct Answer: B

Reference: https://www.splunk.com/en_us/blog/platform/adding-a-deployment-server-forwardermanagement-to-a-new-or-existing-splunk-cloud-or-splunk-enterprise-deployment.html


Question 10:

Which of the following processor occur in the indexing pipeline?

A. tcp out, syslog out

B. Regex replacement, annotator

C. Aggregator

D. UTF-8, linebreaker, header

Correct Answer: D

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/8.1.0/Indexer/ Howindexingworks#Event_processing_and_the_data_pipeline


Question 11:

A customer has a new set of hardware to replace their aging indexers. What method would reduce the amount of bucket replication operations during the migration process?

A. Disable the indexing ports on the old indexers.

B. Disable replication ports on the old indexers.

C. Put the old indexers into manual detention.

D. Put the old indexers into automatic detention.

Correct Answer: D


Question 12:

A customer wants to implement LDAP because managing local Splunk users is becoming too much of an overhead. What configuration details are needed from the customer to implement LDAP authentication?

A. API: Python script with PAM/RADIUS details.

B. LDAP server: port, bind user credentials, path/to/groups, path/to/user.

C. LDAP server: port, bind user credentials, base DN for groups, base DN for users.

D. LDAP REST details, base DN for groups, base DN for users.

Correct Answer: C

Reference: https://www.learnsplunk.com/splunk-ldap-authentication-configuration.html


Question 13:

A customer has a search cluster (SHC) of six members split evenly between two data centers (DC). The customer is concerned with network connectivity between the two DCs due to frequent outages. Which of the following is true as it relates to SHC resiliency when a network outage occurs between the two DCs?

A. The SHC will function as expected as the SHC deployer will become the new captain until the network communication is restored.

B. The SHC will stop all scheduled search activity within the SHC.

C. The SHC will function as expected as the minimum required number of nodes for a SHC is 3.

D. The SHC will function as expected as the SHC captain will fall back to previous active captain in the remaining site.

Correct Answer: D


Question 14:

A [script://] input sends data to a Splunk forwarder using which method?

A. UDP stream

B. TCP stream

C. Temporary file

D. STDOUT/STDERR

Correct Answer: C

Reference: https://docs.splunk.com/Documentation/Splunk/latest/Admin/inputsconf


Question 15:

An index receives approximately 50GB of data per day per indexer at an even and consistent rate. The customer would like to keep this data searchable for a minimum of 30 days. In addition, they have hourly scheduled searches that process a week\’s worth of data and are quite sensitive to search performance.

Given ideal conditions (no restarts, nor drops/bursts in data volume), and following PS best practices, which of the following sets of indexes.conf settings can be leveraged to meet the requirements?

A. frozenTimePeriodInSecs, maxDataSize, maxVolumeDataSizeMB, maxHotBuckets

B. maxDataSize, maxTotalDataSizeMB, maxHotBuckets, maxGlobalDataSizeMB

C. maxDataSize, frozenTimePeriodInSecs, maxVolumeDataSizeMB

D. frozenTimePeriodInSecs, maxWarmDBCount, homePath.maxDataSizeMB, maxHotSpanSecs

Correct Answer: B


Leave a Reply

Your email address will not be published.