Latest Geekcert C1000-038 Exam C1000-038 Dumps 100% Free Download

Latest Geekcert C1000-038 Exam C1000-038 Dumps 100% Free Download

Test your preparation for IBM IBM Systems: z Systems Hotest C1000-038 practice with these actual IBM Systems: z Systems Jan 15,2022 Hotest C1000-038 vce dumps new questions below. Exam questions are a sure method to validate one’s preparation for actual certification exam.

unlimited access to 3500 Geekcert exams q and a. Geekcert – the most professional C1000-038 certification exam practice questions and answers provider. easily pass your C1000-038 exams. just have a try! Geekcert – clear all your C1000-038 certification exams with Geekcert study guide. 100% pass rate and money back guarantee.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest C1000-038 preparation materials from IBM Official Exam-Center: https://www.geekcert.com/c1000-038.html

The following are the C1000-038 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our C1000-038 dumps.Questions and answers from C1000-038 free dumps are 100% free and guaranteed. See our full C1000-038 dumps if you want to get a further understanding of the materials.

Question 1:

Due to recent data protection legislation, your client has asked how to protect the integrity of their z/OS audit records. What system function should be recommended?

A. Pervasive Encryption

B. zSecure Audit

C. Crypto Express adapter

D. Signed SMF data

Correct Answer: A

Reference: https://www.google.com/url?sa=tandrct=jandq=andesrc=sandsource=webandcd=9andved=2ahUKEwjhlanup43mAhUvsaQKHf0KCcoQFjAIegQIBRACandurl=https://www.ibm.com/downloads/cas% 2FPLERXQDQandusg=AOvVaw23CLCcjsZJ3CmdxQFan2Wr


Question 2:

Which IBM Cloud offering relies on Secure Service Container (SSC) for its security?

A. IBM Cloud DevOps

B. IBM Cloud Secure Virtualization

C. IBM Cloud Provisioning and Management

D. IBM Blockchain Platform

Correct Answer: C


Question 3:

A customer has a new z14 and would like Container Pricing for the z/OS system based on their monthly usage. How will the pricing be based through Resourcelink tables?

A. MIPS

B. LSPR

C. ITRR

D. MSU

Correct Answer: D

Reference: https://www-01.ibm.com/common/ssi/ShowDoc.wss?docURL=/common/ssi/rep_ca/8/897/ENUS118-018/index.htmlandrequest_locale=en


Question 4:

Which of the following best describes the term “RPO”?

A. The point at which the data is in a consistent state at both the primary and the backup sites.

B. The point at which the business declares a disaster.

C. The point at which GDPS software begins automatic failover.

D. The point at which the age of data at the backup site is acceptable.

Correct Answer: D

Reference: https://searchstorage.techtarget.com/feature/What-is-the-difference-between-RPO-and-RTO-from-a-backup-perspective


Question 5:

Intel marketing argues that their chip-based encryption is equivalent to IBM Z Systems capability.

As it relates to Pervasive Encryption, which of the following statements most accurately counters this Intel-centric claim?

A. Coupling IBM Pervasive Encryption with Intel encryption is sufficient as Intel exploitation requires no application changes

B. Intel encryption requires application changes

C. Intel encryption established parity with the IBM Z High Performance Bulk Data Encryption capability

D. IBM Pervasive Encryption leverages Full Disk Encryption (FDE) within their Intel servers

Correct Answer: A


Question 6:

A client has a production data center and disaster recovery data center separated by more than 300 km. What level of recovery can they achieve by using GDPS/GM (Global Mirror)?

A. RPO = 0, RTO = 0

B. RPO = 0, RTO > 0

C. RPO > 0, RTO = 0

D. RPO > 0, RTO > 0

Correct Answer: D

Reference: https://www.ibm.com/downloads/cas/RJNOXAGZ


Question 7:

A z/OS customer is concerned about complying with privacy rules.

How is the concept of Pervasive Encryption a potential solution to address the concern?

A. It is implemented without application or database changes.

B. It is implemented by only requiring database changes.

C. It is implemented by requiring application changes.

D. It is implemented by encrypting only the data at rest.

Correct Answer: A

Reference: https://www.ibm.com/downloads/cas/04WL0WAJ


Question 8:

In an environment with one IBM z14 and one z/OS LPAR, what component would contribute to higher availability?

A. Dual HMC setup

B. Three Phase Line cord

C. Parallel Sysplex

D. RAIM Memory technology

Correct Answer: C

Reference: https://www-01.ibm.com/common/ssi/cgi-bin/ssialias?subtype=caandinfotype=anandsupplier=897andletternum=ENUS219-058


Question 9:

Why are IBM Db2 z/OS customers uniquely positioned to take advantage of hybrid transactional and analytical processing (HTAP)?

A. They can leverage high-value, sensitive data in a security-rich environment with the IBM Db2 Analytics Accelerator.

B. They can use IBM Open Data Analytics for z/OS to securely combine data and insight from sources other than IBM Z.

C. They can easily scale with Db2 for z/OS Machine Learning.

D. They can use IBM Query Management Facility (QMF) to reliably optimize IBM Z data sources.

Correct Answer: A

Reference: https://www-01.ibm.com/common/ssi/ShowDoc.wss?docURL=/common/ssi/rep_ca/8/897/ENUS219-248/index.htmlandrequest_locale=en (overview)


Question 10:

What can a general purpose CP on the LinuxONE Rockhopper II or Emperor II be used for?

A. IBM Db2 Analytics Accelerator (IDAA)

B. Geographically Dispersed Parallel Sysplex (GDPS)

C. Secure Service Container (SSC)

D. Dynamic Provision Manager (DPM)

Correct Answer: B


Question 11:

A potential client has never had any exposure to IBM Z architecture. You were told that the client is working on a project to deploy a non-structured type database into x86 servers as part of a cloud offering. Which components of the database as a service solution should be presented to this future client?

A. LinuxONE, Linux, and MySQL DB

B. LinuxONE, Linux, and Db2 DB

C. LinuxONE, Linux, and Oracle DB

D. LinuxONE, Linux, and Mongo DB

Correct Answer: D

Reference: https://www.ibm.com/downloads/cas/EWLX8LGJ


Question 12:

A client with a fully depreciated production zBC12 would like to upgrade to a z14 ZR1 of equal capacity. At the same time, they would complete a data center move to a location across the country requiring minimal downtime. Which of the following would typically be the most economical way to migrate them from the zBC12 to the z14 ZR1, accommodating the data center move while providing the least amount of downtime?

A. Purchase a net new z14 ZR1 for installation in the new data center.

B. MES the zBC12 to a z14 ZR1 located in the new data center.

C. MES zBC12 to z14 ZR1 in the current location; then move the z14 ZR1 to the new location.

D. Perform a Migration Offering from zBC12 to the z14 ZR1 in the new data center.

Correct Answer: A


Question 13:

Prior to shipping a new IBM Z system or an upgrade, which is listed in the Designated Product List for a Pre-Sale and Pre-Install Expert Level TDA, what is necessary?

A. Option A

B. Option B

C. Option C

D. Option D

Correct Answer: A

Reference: http://archive.ibmsystemsmag.com/power/infrastructure/systemsmanagement/smooth-operator/


Question 14:

A customer purchased a new z14 3906-M02. They want the ability to add temporary CP capacity on short notice for a spike in production work. What authorization feature should be configured?

A. OOCoD

B. CPE

C. CBU

D. CDP

Correct Answer: A


Question 15:

A customer purchased a z14 M02 (two drawer) 710 with 1TB of active memory and 2TB of pre-planned memory installed. They are planning for the release of a new product which will require, for several days, additional processor and memory capacity. They have a CIU (Customer Initiated Upgrade) contract already in place. Utilizing CIU and OOCoD (On Off Capacity On Demand), which of the following options will satisfy the customer\’s requirement?

A. Temporarily activate twice the amount of owned processor capacity that is present but not characterized in the two drawers, and purchase increments of the pre-planned memory up to the amount that is present in the two drawers.

B. Temporarily activate all of the additional processor capacity that is present but not characterized in the two drawers, and purchase increments of the pre-planned memory up to the amount that is present in the two drawers.

C. Temporarily activate all of the processor capacity that is present but not characterized in the two drawers, and temporarily add all the additional pre-panned memory increments up to the amount of that is present in the two drawers.

D. Temporarily activate twice the amount of owned processor capacity that is present but not characterized in the two drawers, and temporarily add up to twice the amount of the active memory using the pre-planned memory in the two drawers.

Correct Answer: A


Leave a Reply

Your email address will not be published.