Browsed by
Category: NSE 7 Network Security Architect

[PDF and VCE] Free NSE7_EFW-6.2 VCE and PDF, Exam Materials Instant Download

[PDF and VCE] Free NSE7_EFW-6.2 VCE and PDF, Exam Materials Instant Download

Attention please! Here is the shortcut to pass your NSE7_EFW-6.2 exam! Get yourself well prepared for the NSE 7 Network Security Architect NSE7_EFW-6.2 Fortinet NSE 7 – Enterprise Firewall 6.2 exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update NSE7_EFW-6.2 dumps. With We latest NSE7_EFW-6.2 real exam questions, you’ll pass the NSE 7 Network Security Architect NSE7_EFW-6.2 Fortinet NSE 7 – Enterprise Firewall 6.2 exam in an easy way

Visit our site to get more NSE7_EFW-6.2 Q and As:https://www.passcerty.com/nse7_efw-6-2.html (102 QAs Dumps)
Question 1:

Examine the IPsec configuration shown in the exhibit; then answer the question below. Questions and Answers PDF P-3

An administrator wants to monitor the VPN by enabling the IKE real time debug using these commands: diagnose vpn ike log-filter src-addr4 10.0.10.1 diagnose debug application ike -1 diagnose debug enable The VPN is currently up, there is no traffic crossing the tunnel and DPD packets are being interchanged between both IPsec gateways. However, the IKE real time debug does NOT show any output.

Why isn\’t there any output?

A. The IKE real time shows the phases 1 and 2 negotiations only. It does not show any more output once the tunnel is up.

B. The log-filter setting is set incorrectly. The VPN\’s traffic does not match this filter.

C. The IKE real time debug shows the phase 1 negotiation only. For information after that, the administrator must use the IPsec real time debug instead: diagnose debug application ipsec -1.

D. The IKE real time debug shows error messages only. If it does not provide any output, it indicates that the tunnel is operating normally.

Correct Answer: B


Question 2:

Which of the following statements are true regarding the SIP session helper and the SIP application layer gateway (ALG)? (Choose three.)

A. SIP session helper runs in the kernel; SIP ALG runs as a user space process.

B. SIP ALG supports SIP HA failover; SIP helper does not.

C. SIP ALG supports SIP over IPv6; SIP helper does not.

D. SIP ALG can create expected sessions for media traffic; SIP helper does not.

E. SIP helper supports SIP over TCP and UDP; SIP ALG supports only SIP over UDP.

Correct Answer: BCD


Question 3:

A corporate network allows Internet Access to FSSO users only. The FSSO user student does not have Internet access after successfully logged into the Windows AD network. The output of the `diagnose debug authd fsso list\’ command does not show student as an active FSSO user. Other FSSO users can access the Internet without problems. What should the administrator check? (Choose two.)

A. The user student must not be listed in the CA\’s ignore user list.

B. The user student must belong to one or more of the monitored user groups.

C. The student workstation\’s IP subnet must be listed in the CA\’s trusted list.

D. At least one of the student\’s user groups must be allowed by a FortiGate firewall policy.

Correct Answer: AD

https://kb.fortinet.com/kb/documentLink.do?externalID=FD38828


Question 4:

An administrator has decreased all the TCP session timers to optimize the FortiGate memory usage. However, after the changes, one network application started to have problems. During the troubleshooting, the administrator noticed that the FortiGate deletes the sessions after the clients send the SYN packets, and before the arrival of the SYN/ACKs. When the SYN/ACK packets arrive to the FortiGate, the unit has already deleted the respective sessions. Which TCP session timer must be increased to fix this problem?

A. TCP half open.

B. TCP half close.

C. TCP time wait.

D. TCP session time to live.

Correct Answer: A

http://docslegacy.fortinet.com/fos40hlp/43prev/wwhelp/wwhimpl/common/html/wwhelp.htm?context=fgtandfil e=CLI_get_Commands.58.25.html The tcp-halfopen-timer controls for how long, after a SYN packet, a session without SYN/ACK remains in the table. The tcp-halfclose-timer controls for how long, after a FIN packet, a session without FIN/ACK remains in the table. The tcp-timewait-timer controls for how long, after a FIN/ACK packet, a session remains in the table. A closed session remains in the session table for a few seconds more to allow any out-of- sequence packet.


Question 5:

An administrator is running the following sniffer in a FortiGate: diagnose sniffer packet any “host 10.0.2.10” 2

What information is included in the output of the sniffer? (Choose two.)

A. Ethernet headers.

B. IP payload.

C. IP headers.

D. Port names.

Correct Answer: BC

https://kb.fortinet.com/kb/documentLink.do?externalID=11186


Question 6:

Examine the following partial output from a sniffer command; then answer the question below.

What is the meaning of the packets dropped counter at the end of the sniffer?

A. Number of packets that didn\’t match the sniffer filter.

B. Number of total packets dropped by the FortiGate.

C. Number of packets that matched the sniffer filter and were dropped by the FortiGate.

D. Number of packets that matched the sniffer filter but could not be captured by the sniffer.

Correct Answer: D

https://kb.fortinet.com/kb/documentLink.do?externalID=11655


Question 7:

A FortiGate is configured as an explicit web proxy. Clients using this web proxy are reposting DNS errors when accessing any website. The administrator executes the following debug commands and observes that the n-dns-timeout counter is increasing:

What should the administrator check to fix the problem?

A. The connectivity between the FortiGate unit and the DNS server.

B. The connectivity between the client workstations and the DNS server.

C. That DNS traffic from client workstations is allowed by the explicit web proxy policies.

D. That DNS service is enabled in the explicit web proxy interface.

Correct Answer: A


Question 8:

Which real time debug should an administrator enable to troubleshoot RADIUS authentication problems?

A. Diagnose debug application radius -1.

B. Diagnose debug application fnbamd -1.

C. Diagnose authd console -log enable.

D. Diagnose radius console -log enable.

Correct Answer: B

https://kb.fortinet.com/kb/documentLink.do?externalID=FD32838


Question 9:

Examine the output of the `diagnose sys session list expectation\’ command shown in the exhibit; than answer the question below.

Which statement is true regarding the session in the exhibit?

A. It was created by the FortiGate kernel to allow push updates from FotiGuard.

B. It is for management traffic terminating at the FortiGate.

C. It is for traffic originated from the FortiGate.

D. It was created by a session helper or ALG.

Correct Answer: D


Question 10:

An administrator has configured a FortiGate device with two VDOMs: root and internal. The administrator has also created and inter-VDOM link that connects both VDOMs. The objective is to have each VDOM advertise some routes to the other VDOM via OSPF through the inter-VDOM link. What OSPF configuration settings must match in both VDOMs to have the OSPF adjacency successfully forming? (Choose three.)

A. Router ID.

B. OSPF interface area.

C. OSPF interface cost.

D. OSPF interface MTU.

E. Interface subnet mask.

Correct Answer: BDE


Question 11:

An administrator has configured a dial-up IPsec VPN with one phase 2, extended authentication (XAuth)

and IKE mode configuration. The administrator has also enabled the IKE real time debug:

diagnose debug application ike-1

diagnose debug enable

In which order is each step and phase displayed in the debug output each time a new dial-up user is

connecting to the VPN?

A. Phase1; IKE mode configuration; XAuth; phase 2.

B. Phase1; XAuth; IKE mode configuration; phase2.

C. Phase1; XAuth; phase 2; IKE mode configuration.

D. Phase1; IKE mode configuration; phase 2; XAuth.

Correct Answer: B

https://help.fortinet.com/fos50hlp/54/Content/FortiOS/fortigate-ipsecvpn- 54/IPsec_VPN_Concepts/ IKE_Packet_Processing.htm


Question 12:

Two independent FortiGate HA clusters are connected to the same broadcast domain. The administrator has reported that both clusters are using the same HA virtual MAC address. This creates a duplicated MAC address problem in the network.

What HA setting must be changed in one of the HA clusters to fix the problem?

A. Group ID.

B. Group name.

C. Session pickup.

D. Gratuitous ARPs.

Correct Answer: A

https://help.fortinet.com/fos50hlp/54/Content/FortiOS/fortigate-high-availability- 52/HA_failoverVMAC.htm


Question 13:

The logs in a FSSO collector agent (CA) are showing the following error: failed to connect to registry: PIKA1026 (192.168.12.232)

What can be the reason for this error?

A. The CA cannot resolve the name of the workstation.

B. The FortiGate cannot resolve the name of the workstation.

C. The remote registry service is not running in the workstation 192.168.12.232.

D. The CA cannot reach the FortiGate with the IP address 192.168.12.232.

Correct Answer: C

https://kb.fortinet.com/kb/documentLink.do?externalID=FD30548


Question 14:

Examine the output of the `get router info ospf neighbor\’ command shown in the exhibit; then answer the question below.

Which statements are true regarding the output in the exhibit? (Choose two.)

A. The interface ToRemote is OSPF network type point-to-point.

B. The OSPF router with the ID 0.0.0.2 is the designated router for the ToRemote network.

C. The local FortiGate is the backup designated router for the wan1 network.

D. The OSPF routers with the IDs 0.0.0.69 and 0.0.0.117 are both designated routers for the wan1 network.

Correct Answer: AC

https://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/open-shortest-path-first-ospf/13685-13.html


Question 15:

A FortiGate has two default routes: All Internet traffic is currently using port1. The exhibit shows partial information for one sample session of Internet traffic from an internal user:

What would happen with the traffic matching the above session if the priority on the first default route (IDd1) were changed from 5 to 20?

A. Session would remain in the session table and its traffic would keep using port1 as the outgoing interface.

B. Session would remain in the session table and its traffic would start using port2 as the outgoing interface.

C. Session would be deleted, so the client would need to start a new session.

D. Session would remain in the session table and its traffic would be shared between port1 and port2.

Correct Answer: A


Visit our site to get more NSE7_EFW-6.2 Q and As:https://www.passcerty.com/nse7_efw-6-2.html (102 QAs Dumps)

[Latest Version] Free NSE7_SDW-6.4 PDF Download with 100% Pass Guarantee

[Latest Version] Free NSE7_SDW-6.4 PDF Download with 100% Pass Guarantee

Attention please! Here is the shortcut to pass your Newest NSE7_SDW-6.4 vce dumps exam! Get yourself well prepared for the NSE 7 Network Security Architect Apr 12,2022 Hotest NSE7_SDW-6.4 free download Fortinet NSE 7 – SD-WAN 6.4 exam is really a hard job. But don’t worry! We We, provides the most update NSE7_SDW-6.4 vce. With We latest latest NSE7_SDW-6.4 dumps, you’ll pass the NSE 7 Network Security Architect Latest NSE7_SDW-6.4 pdf dumps Fortinet NSE 7 – SD-WAN 6.4 exam in an easy way

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest NSE7_SDW-6.4 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the NSE7_SDW-6.4 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our NSE7_SDW-6.4 dumps.If you need to check sample questions of the NSE7_SDW-6.4 free dumps, go through the Q and As from NSE7_SDW-6.4 dumps below.

Question 1:

Refer to the exhibit.

Multiple IPsec VPNs are formed between two hub-and-spokes groups, and site-to-site between Hub 1 and Hub 2. The administrator configured ADVPN on the dual regions topology.

Which two statements are correct if a user in Toronto sends traffic to London? (Choose two.)

A. Toronto needs to establish a site-to-site tunnel with Hub 2 to bypass Hub 1.

B. The first packets from Toronto to London are routed through Hub 1 then to Hub 2.

C. London generates an IKE information message that contains the Toronto public IP address.

D. Traffic from Toronto to London triggers the dynamic negotiation of a direct site-to-site VPN.

Correct Answer: AD

Reference: https://docs.fortinet.com/document/fortigate/6.0.0/handbook/320160/example-advpnconfiguration


Question 2:

Which statement defines how a per-IP traffic shaper of 10 Mbps is applied to the entire network?

A. The 10 Mbps bandwidth is shared equally among the IP addresses.

B. Each IP is guaranteed a minimum 10 Mbps of bandwidth.

C. FortiGate allocates each IP address a maximum 10 Mbps of bandwidth.

D. A single user uses the allocated bandwidth divided by total number of users.

Correct Answer: C

Reference:

https://docs.fortinet.com/document/fortigate/6.2.0/cookbook/885253/per-ip-traffic-shaper


Question 3:

Which diagnostic command you can use to show interface-specific SLA logs for the last 10 minutes?

A. diagnose sys virtual-wan-link health-check

B. diagnose sys virtual-wan-link log

C. diagnose sys virtual-wan-link sla-log

D. diagnose sys virtual-wan-link intf-sla-log

Correct Answer: C

Reference: https://docs.fortinet.com/document/fortigate/6.2.0/cookbook/943037/sla-logging


Question 4:

Which diagnostic command can you use to show the SD-WAN rules interface information and state?

A. diagnose sys virtual-wan-link route-tag-list.

B. diagnose sys virtual-wan-link service.

C. diagnose sys virtual-wan-link member.

D. diagnose sys virtual-wan-link neighbor.

Correct Answer: C

Reference: https://docs.fortinet.com/document/fortigate/6.2.0/cookbook/818746/sd-wan-related-diagnosecommands


Question 5:

Refer to exhibits.

Exhibit A shows the performance SLA exhibit B shows the SD-WAN diagnostics output. Based on the exhibits, which statement is correct?

A. Port1 became dead because no traffic was offload through the egress of port1.

B. SD-WAN member interfaces are affected by the SLA state of the inactive interface.

C. Both SD-WAN member interfaces have used separate SLA targets.

D. The SLA state of port1 is dead after five unanswered requests by the SLA servers.

Correct Answer: D


Question 6:

Which two reasons make forward error correction (FEC) ideal to enable in a phase one VPN interface?

(Choose two.)

A. FEC is useful to increase speed at which traffic is routed through IPsec tunnels.

B. FEC transmits the original payload in full to recover the error in transmission.

C. FEC transmits additional packets as redundant data to the remote device.

D. FEC improves reliability, which overcomes adverse WAN conditions such as noisy links.

E. FEC reduces the stress on the remote device jitter buffer to reconstruct packet loss.

Correct Answer: CD


Question 7:

Refer to exhibits.

Exhibit A shows the source NAT global setting and exhibit B shows the routing table on FortiGate.

Based on the exhibits, which two statements about increasing the port2 interface priority to 20 are true? (Choose two.)

A. All the existing sessions that do not use SNAT will be flushed and routed through port1.

B. All the existing sessions will continue to use port2, and new sessions will use port1.

C. All the existing sessions using SNAT will be flushed and routed through port1.

D. All the existing sessions will be blocked from using port1 and port2.

Correct Answer: BC


Question 8:

Which components make up the secure SD-WAN solution?

A. FortiGate, FortiManager, FortiAnalyzer, and FortiDeploy

B. Application, antivirus, and URL, and SSL inspection

C. Datacenter, branch offices, and public cloud

D. Telephone, ISDN, and telecom network

Correct Answer: A


Question 9:

Refer to the exhibit.

Which two statements about the status of the VPN tunnel are true? (Choose two.)

A. There are separate virtual interfaces for each dial-up client.

B. VPN static routes are prevented from populating the FortiGate routing table.

C. FortiGate created a single IPsec virtual interface that is shared by all clients.

D. 100.64.3.1 is one of the remote IP address that comes through index interface 1.

Correct Answer: CD


Question 10:

Refer to exhibits.

Exhibit A shows the SD-WAN rules and exhibit B shows the traffic logs. The SD-WAN traffic logs reflect how FortiGate processed traffic.

Which two statements about how the configured SD-WAN rules are processing traffic are true? (Choose two.)

A. The implicit rule overrides all other rules because parameters widely cover sources and destinations.

B. SD-WAN rules are evaluated in the same way as firewall policies: from top to bottom.

C. The All_Access_Rules rule load balances Vimeo application traffic among SD-WAN member interfaces.

D. The initial session of an application goes through a learning phase in order to apply the correct rule.

Correct Answer: AB


Question 11:

What are the two minimum configuration requirements for an outgoing interface to be selected once the SD-WAN logical interface is enabled? (Choose two.)

A. Specify outgoing interface routing cost.

B. Configure SD-WAN rules interface preference.

C. Select SD-WAN balancing strategy.

D. Specify incoming interfaces in SD-WAN rules.

Correct Answer: AB


Question 12:

Refer to the exhibit.

Based on the exhibit, which statement about FortiGate re-evaluating traffic is true?

A. The type of traffic defined and allowed on firewall policy ID 1 is UDP.

B. Changes have been made on firewall policy ID 1 on FortiGate.

C. Firewall policy ID 1 has source NAT disabled.

D. FortiGate has terminated the session after a change on policy ID 1.

Correct Answer: B


Question 13:

What are two reasons why FortiGate would be unable to complete the zero-touch provisioning process? (Choose two.)

A. The FortiGate cloud key has not been added to the FortiGate cloud portal.

B. FortiDeploy has connected with FortiGate and provided the initial configuration to contact FortiManager.

C. FortiGAte has obtained a configuration from the platform template in FortiGate cloud.

D. A factory reset performed on FortiGate.

E. The zero-touch provisioning process has completed internally, behind FortiGate.

Correct Answer: AE


Question 14:

Refer to the exhibit.

Based on output shown in the exhibit, which two commands can be used by SD-WAN rules? (Choose two.)

A. set cost 15.

B. set source 100.64.1.1.

C. set priority 10.

D. set load-balance-mode source-ip-based.

Correct Answer: CD


Question 15:

Refer to the exhibit.

Which two statements about the debug output are correct? (Choose two.)

A. The debug output shows per-IP shaper values and real-time readings.

B. This traffic shaper drops traffic that exceeds the set limits.

C. Traffic being controlled by the traffic shaper is under 1 Kbps.

D. FortiGate provides statistics and reading based on historical traffic logs.

Correct Answer: AB


Free Download the Most Update NSE7_OTS-6.4 Brain Dumps

Free Download the Most Update NSE7_OTS-6.4 Brain Dumps

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your NSE 7 Network Security Architect Hotest NSE7_OTS-6.4 pdf dumps Fortinet NSE 7 – OT Security 6.4 exam. We will assist you clear the Mar 24,2022 Newest NSE7_OTS-6.4 vce dumps exam with NSE 7 Network Security Architect NSE7_OTS-6.4 actual tests. We NSE7_OTS-6.4 pdf are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest NSE7_OTS-6.4 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the NSE7_OTS-6.4 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our NSE7_OTS-6.4 dumps.Do you what to see some samples before NSE7_OTS-6.4 exam? Check the following NSE7_OTS-6.4 free dumps or download NSE7_OTS-6.4 dumps here.

Question 1:

What are two benefits of a Nozomi integration with FortiNAC? (Choose two.)

A. Enhanced point of connection details

B. Direct VLAN assignment

C. Adapter consolidation for multi-adapter hosts

D. Importation and classification of hosts

Correct Answer: AB


Question 2:

Which three criteria can a FortiGate device use to look for a matching firewall policy to process traffic? (Choose three.)

A. Services defined in the firewall policy.

B. Source defined as internet services in the firewall policy

C. Lowest to highest policy ID number

D. Destination defined as internet services in the firewall policy

E. Highest to lowest priority defined in the firewall policy

Correct Answer: ABD


Question 3:

Refer to the exhibit and analyze the output.

Which statement about the output is true?

A. This is a sample of a FortiAnalyzer system interface event log.

B. This is a sample of an SNMP temperature control event log.

C. This is a sample of a PAM event type.

D. This is a sample of FortiGate interface statistics.

Correct Answer: A


Question 4:

Which three Fortinet products can be used for device identification in an OT industrial control system (ICS)? (Choose three.)

A. FortiNAC

B. FortiManager

C. FortiAnalyzer

D. FortiSIEM

E. FortiGate

Correct Answer: ACD


Question 5:

Refer to the exhibit.

In the topology shown in the exhibit, both PLCs can communicate directly with each other, without going through the firewall.

Which statement about the topology is true?

A. PLCs use IEEE802.1Q protocol to communicate each other.

B. An administrator can create firewall policies in the switch to secure between PLCs.

C. This integration solution expands VLAN capabilities from Layer 2 to Layer 3.

D. There is no micro-segmentation in this topology.

Correct Answer: D


Question 6:

In a wireless network integration, how does FortiNAC obtain connecting MAC address information?

A. RADIUS

B. Link traps

C. End station traffic monitoring

D. MAC notification traps

Correct Answer: A


Question 7:

Which three common breach points can be found in a typical OT environment? (Choose three.)

A. Global hat

B. Hard hat

C. VLAN exploits

D. Black hat

E. RTU exploits

Correct Answer: CDE


Question 8:

Refer to the exhibit.

You are navigating through FortiSIEM in an OT network.

How do you view information presented in the exhibit and what does the FortiGate device security status tell you?

A. In the PCI logging dashboard and there are one or more high-severity security incidents for the FortiGate device.

B. In the summary dashboard and there are one or more high-severity security incidents for the FortiGate device.

C. In the widget dashboard and there are one or more high-severity incidents for the FortiGate device.

D. In the business service dashboard and there are one or more high-severity security incidents for the FortiGate device.

Correct Answer: B


Question 9:

An OT network administrator is trying to implement active authentication.

Which two methods should the administrator use to achieve this? (Choose two.)

A. Two-factor authentication on FortiAuthenticator

B. Role-based authentication on FortiNAC

C. FSSO authentication on FortiGate

D. Local authentication on FortiGate

Correct Answer: AB


Question 10:

An OT administrator deployed many devices to secure the OT network. However, the SOC team is reporting that there are too many alerts, and that many of the alerts are false positive. The OT administrator would like to find a solution that eliminates repetitive tasks, improves efficiency, saves time, and saves resources.

Which products should the administrator deploy to address these issues and automate most of the manual tasks done by the SOC team?

A. FortiSIEM and FortiManager

B. FortiSandbox and FortiSIEM

C. FortiSOAR and FortiSIEM

D. A syslog server and FortiSIEM

Correct Answer: C


Question 11:

Refer to the exhibit.

You need to configure VPN user access for supervisors at the breach and HQ sites using the same soft FortiToken. Each site has a FortiGate VPN gateway.

What must you do to achieve this objective?

A. You must use a FortiAuthenticator.

B. You must register the same FortiToken on more than one FortiGate.

C. You must use the user self-registration server.

D. You must use a third-party RADIUS OTP server.

Correct Answer: A


Question 12:

An OT supervisor has configured LDAP and FSSO for the authentication. The goal is that all the users be authenticated against passive authentication first and, if passive authentication is not successful, then

users should be challenged with active authentication. What should the OT supervisor do to achieve this on FortiGate?

A. Configure a firewall policy with LDAP users and place it on the top of list of firewall policies.

B. Enable two-factor authentication with FSSO.

C. Configure a firewall policy with FSSO users and place it on the top of list of firewall policies.

D. Under config user settings configure set auth-on-demand implicit.

Correct Answer: D


Question 13:

An OT network architect needs to secure control area zones with a single network access policy to provision devices to any number of different networks.

On which device can this be accomplished?

A. FortiGate

B. FortiEDR

C. FortiSwitch

D. FortiNAC

Correct Answer: D


Question 14:

Refer to the exhibit.

Based on the topology designed by the OT architect, which two statements about implementing OT security are true? (Choose two.)

A. Firewall policies should be configured on FortiGate-3 and FortiGate-4 with industrial protocol sensors.

B. Micro-segmentation can be achieved only by replacing FortiGate-3 and FortiGate-4 with a pair of FortiSwitch devices.

C. IT and OT networks are separated by segmentation.

D. FortiGate-3 and FortiGate-4 devices must be in a transparent mode.

Correct Answer: CD


Question 15:

Which three methods of communication are used by FortiNAC to gather visibility information? (Choose three.)

A. SNMP

B. ICMP

C. API

D. RADIUS

E. TACACS

Correct Answer: ACD