Browsed by
Category: Veritas Other Certification

[Latest Version] Easily Pass VCS-260 Exam With Geekcert Updated Veritas VCS-260 Preparation Materials

[Latest Version] Easily Pass VCS-260 Exam With Geekcert Updated Veritas VCS-260 Preparation Materials

We promise that you should not worry about Latest VCS-260 QAs exam at all. We, Geekcert, are here to provide guidance to help you pass the Veritas Other Certification Latest VCS-260 pdf Administration of Veritas InfoScale Availability 7.3 for UNIX/Linux exam and get the Veritas certification. Geekcert offers the latest real Latest VCS-260 practice Administration of Veritas InfoScale Availability 7.3 for UNIX/Linux exam PDF and VCE dumps. All the Veritas Other Certification Latest VCS-260 study guide exam questions and answers are the latest and cover every aspect of Jan 14,2022 Latest VCS-260 study guide exam.

Geekcert VCS-260 certification training, VCS-260 tool, exam simulator, formula guide, flashcards and quiz. Geekcert latest VCS-260 test questions and answers. 100% high quality and accuracy. Geekcert: best VCS-260 certification material provider are cheapest in the market! pass all the VCS-260 certifications exams easily with latest Geekcert real exam questions and answers.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest VCS-260 preparation materials from Veritas Official Exam-Center: https://www.geekcert.com/vcs-260.html

The following are the VCS-260 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our VCS-260 dumps.Real questions from VCS-260 free dumps. Download demo of VCS-260 dumps to check the validity.

Question 1:

An administrator has removed a node from the cluster. After system maintenance, the administrator notices that the remaining cluster nodes will no longer form a cluster.

Which file will be used by the cluster at startup to determine the number of nodes required to form a cluster?

A. /etc/gabtab

B. /etc/llttab

C. /etc/vxfentab

D. /etc/llthosts

Correct Answer: A


Question 2:

Which behavior should an administrator expect when performing the Veritas InfoScale Availability online upgrade process using the installer?

A. The cluster remains online and the kernel processes are swapped during the upgrade process.

B. The cluster is taken offline one node at a time during the package upgrade.

C. The cluster is taken offline during the upgrade process, but the applications stay online.

D. The cluster remains online during the update process, but the service groups are offline.

Correct Answer: B


Question 3:

The hastatus command shows a service group in the AutoDisabled state, and Veritas Cluster Server is unsuccessful in bringing the service group online automatically.

Which command can the administrator use to reset the AutoDisabled attribute?

A. hagrp -autoenable -sys

B. hagrp -forceonline -sys

C. hagrp -enable -sys -auto

D. hagrp -modify AutoDisabled 0

Correct Answer: C


Question 4:

Which two requirements must be met to allow an administrator to configure LLT heartbeats over UDP? (Choose two.)

A. The LLT private links must be on the same subnet.

B. Each NIC must have an IP address configured before configuring LLT.

C. LLT must be configured in the same subnet.

D. Each link must have a unique UDP port.

E. Broadcast must be enabled for the heartbeat subnet.

Correct Answer: BD


Question 5:

The Oracle database administrator needs to shut down the Veritas Cluster Server (VCS) controlled database to apply patches. The manual shutdown of the database may cause VCS to fail over the service group.

Which command can the administrator run to prevent VCS from responding to the intentional Oracle database shutdown?

A. hagrp -flush

B. hagrp -freeze

C. hatype -freeze Oracle

D. hares -ignoreparent

Correct Answer: D


Question 6:

A cluster configured with disk based I/O fencing has two dedicated high-priority LLT links and one low-priority link over public network interface.

What is the state of the cluster if both high-priority links fail simultaneously?

A. All nodes remain in regular GAB membership, but are also in jeopardy membership.

B. The cluster is in a split-brain condition until at least one other LLT link is working.

C. The cluster with active service groups stays running, but the other shuts down.

D. Service groups are unable to failover when resource faults occur, but can failover if a system fault occurs.

Correct Answer: B


Question 7:

An administrator wants to place an existing application under high availability control.

Which requirement must be met to place the application under high availability control?

A. The application must have defined start, stop, and monitor procedures.

B. The application must have an unlimited license model.

C. The application must have an enterprise agent available on SORT.

D. The application must run in kernel space.

Correct Answer: A


Question 8:

Which attribute can an administrator configure to allow a service group to come back online after a persistent resource has faulted and other nodes are unavailable?

A. RestartLimit

B. AutoRestart

C. FailOverPolicy

D. AutoStartPolicy

Correct Answer: B


Question 9:

Which log can an administrator review to determine why a resource failed to come online?

A. /var/VRTSvcs/log/vbs_state_notify.log

B. /var/VRTSvcs/log/ProcessOnOnly_A.log

C. /var/VRTSvcs/log/HostMonitor_A.log

D. /var/VRTSvcs/log/engine_A.log

Correct Answer: D


Question 10:

Which command should an administrator use to generate an encrypted password for editing a resource in the main.cf file?

A. vcsencrypt -vcs

B. hares -modify

C. vcsencrypt -agent

D. hatype -modify

Correct Answer: C


Question 11:

As part of the consolidation efforts in a data center, the administrator decides to merge two two-node Veritas Cluster Server (VCS) clusters into a four-node VCS cluster. The source and target clusters are on the same networks for LLT communication. The administrator performs the following task as preparation for the merge while both clusters are still running:

1.

modifies /etc/llttab files on the source cluster systems so the cluster ID is changed to the cluster ID of the target cluster

2.

modifies /etc/llthosts files on all systems to include the four nodes

3.

modifies /etc/gabtab files on all systems to require four systems to seed

4.

ensures the source cluster systems can see the fencing disks used by the target cluster

5.

copies the fencing configuration files from the target cluster systems to the source cluster systems

6.

adds the source cluster systems to the target cluster configuration using the hasys -add command

After the preparation is complete, the administrator stops the source cluster leaving the applications running, then stops the whole communication stack and restarts it in the correct order. When the administrator attempts to start the cluster again on the source cluster systems, they fail to join the four-node cluster.

Which preparation step that the administrator failed to perform is preventing the source cluster systems from joining the four-node cluster?

A. The cluster needs to be manually seeded using gabconfig -x on the source cluster systems.

B. The target main.cf file needs to be copied to the source cluster systems.

C. The service group configuration of the source cluster needs to be applied to the target cluster.

D. The cluster UUID from the target cluster needs to be copied to the source cluster.

Correct Answer: D


Question 12:

Consider the following service group configuration from main.cf

Both groups are online on server1, and the administrator executes the following command.

What is the result?

A. The user is prompted to take group appsg offline.

B. Group appsg and group dbsg both go offline.

C. The user receives an error about the group dependency.

D. Group dbsg goes offline.

Correct Answer: C


Question 13:

Refer to the exhibit.

In a three-node cluster, the orasg service group is online on one of the systems. The service group has the resources and resource dependencies shown in the exhibit. All resources are critical resources and the following service group attributes have been configured:

1.

ManageFaults = ALL

2.

FaultPropagation = 0

3.

AutoFailOver = 1

What is the expected behavior when the mnt2 resource fails?

A. The service group fails over to one of the other systems in the cluster.

B. The service group is taken offline and remains offline in the cluster.

C. The mnt2 resource is taken offline, all other resources remain online.

D. The mnt2 resource and all its parent resources are taken offline, the rest remain online.

Correct Answer: A


Question 14:

An administrator is evaluating the suitability of an application to be clustered which can failover to another node in the cluster in an event of an application outage using Veritas InfoScale Availability. Which condition prevents the application from being made highly available?

A. The application requires the use of solid state drives for performance.

B. The cluster is NOT configured with public low priority link.

C. Individual unique instances of the application cannot be monitored on the system the application is running.

D. After a crash, the automated clean-up takes at least one minute before the application can be restarted.

Correct Answer: D


Question 15:

The administrator of a four-node Veritas cluster has configured notifications as highly available for all notification methods. How many notification manager resources are running when all nodes are considered?

A. only one

B. one for each ServiceGroup

C. one for each node

D. two resources (one for SMTP, one for SNMP)

Correct Answer: A