Browsed by
Tag: 1Z0-497 new questions

[PDF and VCE] Free 1Z0-497 VCE and PDF, Exam Materials Instant Download

[PDF and VCE] Free 1Z0-497 VCE and PDF, Exam Materials Instant Download

Tens of thousands of competitors, pages of hard questions and unsatisfied exam preparation situations… Do not worried about all those annoying things! We, help you with your Oracle Partner Network Jun 05,2022 Newest 1Z0-497 study guide Oracle Database 12c Essentials exam. We will assist you clear the Latest 1Z0-497 vce exam with Oracle Partner Network 1Z0-497 exam questions. We 1Z0-497 dumps are the most comprehensive ones.

We Geekcert has our own expert team. They selected and published the latest 1Z0-497 preparation materials from Official Exam-Center.

The following are the 1Z0-497 free dumps. Go through and check the validity and accuracy of our 1Z0-497 dumps.Do you what to see some samples before 1Z0-497 exam? Check the following 1Z0-497 free dumps or download 1Z0-497 dumps here.

Question 1:

Which targets can be managed by using Enterprise Manager Cloud Control?

A. Hosts and databases

B. Hosts, databases, and application servers

C. Application servers and web applications

D. Databases, Oracle Management Server (OMS), and Oracle Management Repository (OMR)

E. Databases, application servers, and web applications

F. Hosts, databases, application servers, web applications, OMS, and OMR

Correct Answer: A

Reference: http://www.oracle.com/technetwork/oem/framework-infra/wp-em12c-security-best- practicesv2-1493383.pdf (page 3, second bulleted point, last couple of sentences)


Question 2:

Which type of file system is NOT valid for storing data files, online redo log files, and control files for a pluggable database?

A. Automatic Storage Management (ASM)

B. OS file system

C. logical volume (LVM)

D. clustered file system

E. RAW

Correct Answer: E


Question 3:

Which two statements about ADDM are true?

A. Real-Time ADDM uses AWR snapshots of the last 10 minutes.

B. Real-Time ADDM uses ASH recent activity from SGA data.

C. Real-Time ADDM analyzes performance in a completely different fashion than regular ADDM.

D. Regular ADDM uses AWR snapshots that are not yet purged.

Correct Answer: CD

C: Real-Time ADDM provides an innovative way to analyze problems in unresponsive or hung databases.

Using a normal and a diagnostic mode connection Real-Time ADDM runs through a set of predefined criteria to analyze the current performance and helps the DBA to resolve deadlocks, hangs, shared pool contentions and many other

exception situations that today forces the administrator to bounce their databases, causing significant loss of revenue. Real-Time ADDM is the only tool available in the market today that can log into a hung database, analyze the problem and

recommend a resolution.

Note: Real-Time ADDM is an innovative way to analyze problems in extremely slow or unresponsive databases, which would have traditionally required a database restart. Real-Time ADDM can help resolve issues such as deadlocks, hangs,

and shared pool contentions, as well as many other exception situations, without resorting to a restart of the database.

D: ADDM builds upon the data captured in AWR.


Question 4:

Which logical storage relationship is correct?

A. Tablespace< Segment < Extent < Oracle Datablock

B. B) Segment < Extent < Oracle Datablock<Tablespace

C. Tablespace< Extent < Segment < Oracle Datablock

D. Data File <Tablespace< Segment < Extent < Oracle Datablock

Correct Answer: A

Reference: http://www.dummies.com/how-to/content/basics-of-logical-structures-in-oracle- 12c.html


Question 5:

Which three statements about Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) are true?

A. It requires the database to be open.

B. It analyzes the performance of specified objects.

C. It implements all recommendations automatically.

D. It recommends solutions and quantifies expected benefits.

E. It retains snapshots in the SYSAUX tablespace until the database is restarted.

F. It analyzes the snapshots stored in the Automatic Workload Repository (AWR).

Correct Answer: BDF

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/server.102/b14211/diagnsis.htm


Question 6:

Which is the default port number for Database Express?

A. 7801

B. 5500

C. 2243

D. 1521

E. 22

Correct Answer: D

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B25329_01/doc/install.102/b25143.pdf (page 4, first bulleted point)


Question 7:

Which tool is recommended for moving a PDB to a non-CDB?

A. RMAN

B. Cold Backup

C. Traditional Export / Import

D. Data Pump

E. SQL*Plus

Correct Answer: E

Creating a PDB by Plugging an Unplugged PDB into a CDB

An unplugged PDB consists of an XML file that describes the PDB and the PDB\’s files (such as the data files and wallet file). You can use the CREATE PLUGGABLE DATABASE statement to plug in an unplugged PDB. To do so, you must include a USING clause that specifies the XML file that describes the PDB.

The source CDB is the CDB from which the PDB was unplugged. The target CDB is the CDB into which you are plugging the PDB. The source CDB and target CDB can be the same CDB or different CDBs.


Question 8:

Which new process was introduced as of Oracle Database 12c?

A. Result Cache Background process (RCBG)

B. AQ Coordinator process (QMNC)

C. Change Tracking Writer process (CTWR)

D. Listener Registration process (LREG)

Correct Answer: D

Reference: http://musingdba.wordpress.com/2013/07/05/new-in-oracle-database-12c-a/


Question 9:

Your customer has two CDBs: one for Production and one for development. You are asked to create a new development PDB (salesdev) from an existing production PDB (salesprd).

Which two options would accomplish this?

A. You copy all the PDBSSEEDdata files from the production CDB into the development CDB and execute this on the development CDB; SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE salesdev ADMIN USER salesdm IDENTIFIED by password;

B. You alter the salesprd source database to open in read-only mode, and start cloning the source database: SQL> ALTER PLUGGABLE DATABASE salesprd OPEN READ ONLY; SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE salesdev FROM salesprd;

C. You alter the salesprd source database to open in read-only mode: SQL> ALTER PLUGGABLE DATABASE salesprd OPEN READ ONLY; In the development CDB, you create a databaselink “PRD” that connects to the root of the source CDB, and start cloning the source PDB: SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE salesdevFROM [email protected];

D. Connected as the salesprd local DBA, you create an XML using: SQL> ALTER PLUGGABLE DATABASE salespdb UNPLUG INTO \’ /tmp/salesprd-xml\’ ; Copy the XML file and all salesprd-related files to the target CDB and start plugging the copy into the development CDB using: SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE salesdev USING\’ /tmp/salesprd.xml\’;

Correct Answer: AD

A: Creating a PDB Using the Seed

You can use the CREATE PLUGGABLE DATABASE statement to create a PDB in a CDB using the files of the seed.

D: Plugging In an Unplugged PDB

To plug in an unplugged PDB, the following prerequisites must be met:

*

Complete the prerequisites described in “Preparing for PDBs”.

*

The XML file that describes the PDB must exist in a location that is accessible to the CDB.

The USING clause must specify the XML file.

Etc


Question 10:

Which option represents the steps to add a multiplexed copy of the current control file or to rename a control file in Oracle Database 12c?

a – Shut down the database.

b – Restart the database.

c – Copy an existing control file to a new location by using operating system commands.

d – Edit the CONTROL_FILESparameter in the database initialization parameter file to add the new control file name, or to change the existingcontrol file name.

A. b, c, d

B. a, c, d, b

C. a, d, b, c

D. c, d, b

Correct Answer: B

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E16655_01/server.121/e17636/control.htm#ADMIN11287


Question 11:

Your customer is looking for a solution that meets these four needs:

1 – Replicate data from source to target for reporting purposes. 2 -Replicate data from one source to multiple targets. 3 – Replicate data between two databases for instant failover. 4 – Replicate data from multiple sources to a single target for a data warehouse.

Which GoldenGate-supported topology would you recommended?

A. Uni-directional for 1 Peer-to-peer for 2 Bi-directional for 3 Consolidation for 4

B. Peer-to-peer for 1 Broadcast for 2 Bi-directional for 3 Consolidation for 4

C. Uni-directional for 1 Broadcast for 2 Bi-directional for 3 Consolidation for 4

D. Peer-to-peer for 1 Consolidation for 2 Broadcast for 3 Cascading for 4

Correct Answer: C


Question 12:

Consider 10 scenarios that result in database downtime. Which five of them are considered as planned downtime?

A. addition or removal of nodes, memory, or disks

B. changing configuration parameters, upgrading, or patching Oracle software

C. file deletion D. migrating to cluster architecture

E. dropped database object

F. table definition changes

G. runaway processes that consume system resources

H. adding table partitioning

I. operating system or storage device / driver failure

J. database or application deadlocks

Correct Answer:

Answer: ADHIJ Answer: A, D, H, I, J


Question 13:

Which two statements are true about transactions in Oracle Database 12c?

A. Multiple transactions can use the same undo segment.

B. A transaction is assigned an undo segment when it is started.

C. Multiple transactions cannot share the same extent in an undo tablespace.

D. If all the segments in an undo tablespace are used, transactions use system undo segments to store undo data.

Correct Answer: B


Question 14:

Which two statements about Data Recovery Advisor are true?

A. Data Recovery Advisor can be used to diagnose and repair data corruptions in non-CDBs.

B. Data Recovery Advisor cannot be used to diagnose and repair data corruptions in the root of a CDB.

C. Data Recovery Advisor can be used to diagnose and repair data corruptions in PDBs.

D. You can use the ADVISE FAILURE command to display repair options after running LIST FAILURE in an RMAN session.

Correct Answer: AD

A (not B): In the current release, Data Recovery Advisor can only be used to diagnose and repair data corruptions in non-CDBs and the root of a multitenant container database (CDB). Not C: Data Recovery Advisor is not supported for pluggable databases (PDBs).

D: A failure is detected either automatically by the database or through a manual check such as the VALIDATE command. You can use the LIST FAILURE command to view problem statements for failures and the effect of these failures on database operations. Each failure is uniquely identified by a failure number. In the same RMAN session, you can then use the ADVISE FAILURE command to view repair options, which typically include both automated and manual options.

Reference: Oracle Database Backup and Recovery User\’s Guide, 12c, Diagnosing and Repairing Failures with Data Recovery Advisor


Question 15:

Which statement about Online Move Data file is true?

A. Moving a data file online prevents DML operations on segments stored in the data file.

B. Flashing back a database to a point in time before a data file had been renamed online retains the new name.

C. Moving a data file online can be performed if the data file is in OFFLINE mode.

D. Moving a data file online cannot be performed if the data file is under BEGIN BACKUP.

Correct Answer: A